Μέθοδοι εκτίμησης ποιότητας βοσκήσιμης ύλης σε δίαιτες αιγών που βόσκουν στα λιβάδια
Η έρευνα σχετικά με τις μεθόδους εκτίμησης της ποιότητας βοσκήσιμης ύλης που επιλέγουν τα ζώα, που βόσκουν στα λιβάδια, επικεντρώθηκε κυρίως στην εύρεση απλών μέσων για την εκτίμηση της θρεπτικής αξίας και αγνόησε τη σημασία της κατανάλωσης και την απόδοση των ζώων. Στην εργασία αυτή συζητούνται οι μέθοδοι, που χρησιμοποιούνται για την εκτίμηση της ποιότητας της βοσκήσιμης ύλης σε δίαιτες αιγών, που βόσκουν σε ορεινές περιοχές και δίνεται έμφαση στις νέες μεθόδους (βελτιωμένη in vitro μέθοδο και NIRS).
Εργαστήριο Δασικών βοσκοτόπων (236), Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, 541 24 Θεσσαλονίκη
Λέξεις Κλειδιά:Ποιότητα βοσκήσιμης ύλης, NIRS, in vitro μέθοδος, αίγες
Αρχείο PDF:Κατεβάστε τη Δημοσίευση σε PDF Αρχείο
Βιβλίο:ΛΙΒΑΔΟΠΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΟΡΕΙΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ - Πρακτικά 3ου Πανελλήνιου Λιβαδοπονικού Συνεδρίου Καρπενήσι, 4-6 Σεπτεμβρίου 2002 (Επιμέλεια έκδοσης: Παναγιώτης Δ. Πλατής, Αθανάσιος Ι. Σφουγγάρης, Θωμάς Γ. Παπαχρήστου & Αλέξανδρος Γ. Τσιόντσης)